Translate

lørdag 11. juni 2016

VåronnDa er potetene i jorden. Og det er også tusenvis av frø. Noen tusen ugressrøtter ble kjørt bort etter timer med luking!
Det har grodd godt i de årene da ting måtte gjøres litt enklere. Tror nok jeg har blitt sterkere i klipa etter denne onna.
Det har vært en rar og hard vinter. Mange stauder er borte, også flere roser. Trist, men sånn er vell hagelivet. Har gjødslet godt, så da håper jeg det gror til før neste besøk.

Plenen var gul da vi kom, men nyklipt og klar for sommer da vi dro. Lille og jeg.


Bilde fra urte- og grønnsaks-hagen, før høsting av rabarbra. Den var like høy som meg nå.
Det er butternut-squash, italiensk svartkål og lilla grønnkål under duken. Har sådd gulerot, div salat, rødbeter, dill, persille, lin, stauder,. Plantet rosmarin, timian, ny  estragon, persille, dill, salvie, ringblomster, hode-salat, solsikker, purre, ny artisjok, bronse fenikkel, jordskokk, ny asparges. Ny betyr at den ikke kom igjen iår.
Alle revebjellene som skulle blomstre i år, var også borte. Men det var en million spirer fra plantene i fjor. Seiersløken stod med store knopper. Ramsløken så jeg ikke noe til.

Fikk delt av rot-skudd fra humlen, og plantet ved resten av staurene.
Potetene kom i jord, og det gjorde også noen nye jordbærplanter.
Pilen klipt, og hagen klipt og luket.
Alpeklematis på frihets-statuenDet er helt utrolig at etter en så hard vinter for mange planter, så kommer klatrehortensiaen til og med med blomster. Den det ble sagt ikke skulle klare seg her på haugen.
Ornes-bjørka er nå over elg-mat høyde. Den begynner å se ut som et tuntre.


Pion fra tante Sollaug. Russisk fin type.