Translate

mandag 25. januar 2016

Løk purre salvie timian tyttebær valnøtter og kalkun

Ja hva blir det.

Og den forsvant før fotografen fikk dokumentert !

I dag lager jeg restepai av kalkun. For da får jeg brukt så mye av det gode som er lagret i fryseren. Faktisk lagret for å kunne lage akkurat denne paien. Sjekk Jamie Oliver ; "Leek and turky pai"



Sett igang;

Vi tar en pakke bacon, en løk og to tre purre. Putter oppi en klatt smør og lar det hele surre. (ca 15 min)
Så en dose reste kalkun og  to spiseskjeer mel. Så blander vi det godt.
Og heller i en boks  med rømme og en dose kraft mp skjønne ( 1/2 liter).
Koker opp igjen og krydrer med litt salt, pepper og timian.
Lar det hele trekke i sånn omtrent kvartert, og så siler vi det hele mens vi lager pastryen.





Hot crust Pastry; til bunn og sider
Kok opp 1,3 dl vann
Ha i 60 g smult

Smuldre 50 g smør i 240 g hvetemel
Ha i 1 ts salt

Bland alt til en deig.

Kjevle denne på papir, og løft det hele opp ned over en form. Ta bort papiret, og klem deigen godt ned i og opp langs kantene av formen. La deig henge over kanten så du kan lage mønster senere. Avkjøl.



Butterdeig; til lokk
Lag egen eller kjøp ferdig
Tin på benken, og legg på salvie, valnøtter og tyttebær. Stable alle oppå hvarandre, og kjevle stort nok til å dekke formen + litt. Renskjær kantene og bruk avskjæret til å lage pynt på toppen av paien.





Montering;
Legg avsilt kjøtt/løk stuing i formen.
Dryss over tyttebær. Har du lite stuing, er det godt med potetmos eller rødkål i bunnen.
Legg på butterdeiglokk, og klem sammen kanten av butterdeigen med pastryen.
Rut opp butterdeigen, og lag et hull så dampen kommer ut. Pynt.





Ikke pensel med egg før den er halvstekt, ellers blir den svart oppå.

Stek ca 1 time på over/under varme ca 180 - 200 C

Kok opp den silte sausen,


og server til. Jeg er også glad i bønner og rosenkål til.

Vel bekomme.