Translate

onsdag 28. oktober 2015

HOT lemon chili jelly

I dag var det på tide å høste mer lemon chilli. Den lille busken produserer utrolig mye. Enda er den full av grønne frukter. Jeg tok alle som var gule, og dem som hadde begynt å bli gule.

Nå har jeg laget "Hot lemon chili jelly"

ca 6 dl chili
1 sitron , skall og saft
2 mangoer
1 kg sukker
1 pk certo fruktpektin
1 ss smør

Denne ble til 3 nydelige glass med gele. Sterk gele. Jeg har faktisk turt å prøve. Er nok ikke egnet til å ha på toasten, men håper den blir bra til Curry.

Skal teste den på familien når de kommer hjem.
Nå vet de iallefall at det er en hot chili jeg har brukt !






Bruk hansker når du lager denne. Vet av erfaring at den virkelig svir i øynene !

Bruk en stor kjele, dette bobler

Del opp chili og skrap ut frø og hinne. Den blir sterk likevel!
Kutt den så i smale strimler.

Kutt mango i små terninger.

Rasp skallet og klem saften ut av en sitron.

Bland dette raskt og godt sammen, så mangoen ikke blir brun/oksidert


Ha 1 kg sukker i blandingen, og kok opp.

Ha i 1 ss smør, dette for å hindre at det blir så mye skum.

Kok 15 - 18 min, til chilien ser blank ut. Hvis du ikke synes det er viktig, så ta den av tidliger. Da blir den gulere.

Bland i 1 pk certo fruktpektin, og rør ut.
Fosskok videre i 1 min



Hell på varme, rene glass. 
Jeg varmer mine glass i stekeovnen på 100 grader C i ca 10 min
Lokk og strikker legger jeg i en kjele med oppkokt vann


Det ble en del frø. 
Så nå skal disse tørkes og lagres til "våren". Kanskje noen vil prøve å dyrke dem ?