Nå har jeg laget "Hot lemon chili jelly"
ca 6 dl chili
1 sitron , skall og saft
2 mangoer
1 kg sukker
1 pk certo fruktpektin
1 ss smør
Skal teste den på familien når de kommer hjem.
Nå vet de iallefall at det er en hot chili jeg har brukt !
Bruk hansker når du lager denne. Vet av erfaring at den virkelig svir i øynene !
Bruk en stor kjele, dette bobler
Del opp chili og skrap ut frø og hinne. Den blir sterk likevel!
Kutt den så i smale strimler.
Kutt mango i små terninger.
Rasp skallet og klem saften ut av en sitron.
Bland dette raskt og godt sammen, så mangoen ikke blir brun/oksidert
Ha 1 kg sukker i blandingen, og kok opp.
Ha i 1 ss smør, dette for å hindre at det blir så mye skum.
Kok 15 - 18 min, til chilien ser blank ut. Hvis du ikke synes det er viktig, så ta den av tidliger. Da blir den gulere.
Bland i 1 pk certo fruktpektin, og rør ut.
Fosskok videre i 1 min
Hell på varme, rene glass.
Jeg varmer mine glass i stekeovnen på 100 grader C i ca 10 min
Lokk og strikker legger jeg i en kjele med oppkokt vann
Det ble en del frø.
Så nå skal disse tørkes og lagres til "våren". Kanskje noen vil prøve å dyrke dem ?