Translate

fredag 11. mars 2016

Det gror i vinduskarmen

Jeg har hatt en lang periode med lengsel etter våren. Den har jeg taklet med å reise til Nordnorge ! For så å komme hjem, og se at det virkelig er litt tidligere her på Østlandet.

Frøene i vinduskarmen har spirt, og nye er sådd.
Gleder meg til å få brukt mitt lille drivhus utover nå. Skal bare få installert strøm til frostvakt og ekstra lys, og malt, og ryddet litt !

Det første jeg sådde var primula. Den skulle jo så varmt en stund, og så kaldt enda lenger. Men. Den spirte i den varme perioden.  Og det ser ut som det skal. Kunne jo vært noen andre frø. Så nå er det mange bittesmå frø-planter. Måtte bruke pinnsett og forstørrelsesglass( lesebriller) for å få plantet om.

Chillien har også kommet opp. Sådde hot lemon frø fra planten jeg hadde i fjor. Og så ble det noen frø fra en fersk rød chilli jeg brukte i middagen samme dag.


Nå har jeg sådd svartkål, lilla grønnkål, to typer tomat, agurk (ja den var kanskje litt tidlig ), to typer artichoke .
Og over dem henger det proft plantelys.

Jeg glemmer at jeg reiser en del bort på hundetrening, og er prisgitt at familien vanner. Men det går stort sett fint !


Med rene potter, og ønske om å søle minst mulig inne, ble dette løsningen for å fylt pottene med jord. Løk setteren. Hvis den kan brukes til å løfte jord ute før man setter løk, kan den jo brukes sånn også !





Det spirer også i kassene i drivhuset. 


Drivhus inne på benken med div



Ja, de er små. Spennede å se om de vokser seg til.


Dette er steiner fra en blodappelsin. Har sådd frø fra sitron før, og fått til et stort tre. Det er nå 12 år, men venter fortsatt på blomster.


I vinduskarmen min nå


Chilli