Nå er det høst i hagen. Sola er så lav at den blir som en glødelampe inn i lysthuset.
Men før frosten kom så fikk jeg høstet det jeg ønsket å ta med meg inn i vinteren. Både til pynt og til nytte. Mange gode smaker.
Svartkål og purre-blomster. Svartkål er godt i stuinger, i salater og risotto. Purre-blomster blir plassert sammen med avklipp fra tuja-hekken , til dekorasjon på trappa. |
Salvie legges i pose i fryseren. Nydelig i kalkun og purrepai, med butterdeigs-lokk. |
Peppermynte for å ha i Mohito eller eplekake. Den fryses også. |
Persille klippes opp og fryses. Rosmarin tørkes sammen med dill og bronse fenikkel. |
Nyper skal bli marmelade og te. |
Stjerneløk/luftløken skal delvis bli sylta, og resten oppbevart i kjøleskapet i luftig pose. For så å brukes i salater og til ovnsbaking med andre rot-grønnsaker. |
Romersk camille blir tørket til te |
Agurkurt blir også tørket til te |
Og det gjør bringebær-blader også. Fin te-blanding som barsel gave dette. |