Translate

torsdag 19. november 2015

Smak på Vinterlager



 


Nå er det høst i hagen. Sola er så lav at den blir som en glødelampe inn i lysthuset.
Men før frosten kom så fikk jeg høstet det jeg ønsket å ta med meg inn i vinteren. Både til pynt og til nytte. Mange gode smaker.

Svartkål og purre-blomster. Svartkål er godt i stuinger, i salater og risotto. Purre-blomster blir plassert sammen med avklipp fra tuja-hekken , til dekorasjon på trappa.
Salvie legges i pose i fryseren. Nydelig i kalkun og purrepai, med butterdeigs-lokk. 

Peppermynte for å ha i Mohito eller eplekake. Den fryses også.

Persille klippes opp og fryses. Rosmarin tørkes sammen med dill og bronse fenikkel.

Nyper skal bli marmelade og te. 

Stjerneløk/luftløken skal delvis bli sylta, og resten oppbevart i kjøleskapet i luftig pose. For så å brukes i salater og til ovnsbaking med andre rot-grønnsaker.
Romersk camille blir tørket til te

Agurkurt blir også tørket til te

Og det gjør bringebær-blader også. Fin te-blanding som barsel gave dette.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar